Guitar Hero Live krijgt nieuwe competitieve modus

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Guitar Hero Live krijgt nieuwe competitieve modus

Dit jaar kent de terugkeer van de muziekgames en Guitar Hero Live is er daar één van. Om de game lang leuk te houden voegt Activision bijna wekelijks nieuwe content toe in de vorm van liedjes, maar sinds vandaag is er ook een modus toegevoegd met de naam Rival Challenges.

Deze nieuwe feature is een competitieve 1v1-modus waarin je online live met een ander strijdt om de hoogste score. Om deze nieuwe modus te mogen spelen moet je wel eerst level tien hebben bereikt. Dit is volgens Jamie Jackson van ontwikkelaar FreeStyleGames nodig om de strijd nog leuker te maken.

“We hebben dit besloten, omdat je bij level tien Guitar Upgrades hebt vrij gespeeld en ook al meerdere Hero Powers. We denken dat dit veel meer lagen geeft aan de beleving van Rival Challenges.”

In elk blok van een half uur krijg je tweemaal de mogelijkheid om een Rival Challenge te starten met een nummer dat door Activision van tevoren is gekozen. Je zal in een battle worden geplaatst met een speler van ongeveer hetzelfde niveau om te bepalen wie het beste is. De winnaar krijgt 100 XP extra en “het recht om op te scheppen”, aldus Jackson.

Verder geeft FreeStyleGames aan dat er meer GHTV-shows aan zitten te komen die volledig in de sfeer van de feestdagen passen. Hierover zijn echter nog geen specifieke bevestigingen gemaakt. Guitar Hero Live is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Wii U, PlayStation 3 en Xbox 360.