Guillermo Del Toro zweert de game-industrie af

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Guillermo Del Toro zweert de game-industrie af

Nadat regisseur Guillermo Del Toro al twee van zijn projecten heeft zien stranden, heeft hij aangegeven zich nooit meer in games te mengen. Nadat hij het laatste project, Silent Hills, in rook zag opgaan, was de kous voor hem daarmee ook af.

Silent Hills mag dan de meest recente en bekendste van Del Toro’s projecten zijn, maar in 2012 was de regisseur ook al betrokken bij een enorm project voor THQ genaamd Insane, wat dus ook nooit het levenslicht heeft mogen zien. Alles bij elkaar genomen heeft Del Toro er een wrange nasmaak aan over gehouden en houdt het dan ook liever voor gezien in de game-industrie.

“Ik heb bewezen dat ik de ‘albatross’ van de videogames ben. Ik voeg me bij THQ, en THQ gaat bankroet. Ik voeg me bij Kojima, en Kojima verlaat Konami. Ik heb besloten, om niemands leven meer te vernielen, nooit meer betrokken te raken bij een videogame. Anders zul je zien dat ik betrokken raak bij iemand en dat z’n huis dan explodeert, of zoiets.”

Dit is zo’n beetje de laatste nagel in de doodskist voor de mensen die stiekem nog gehoopt hadden dat Guillermo Del Toro en Kojima in het geheim nog bezig waren met Silent Hills, wat door deze uitspraken definitief van de baan lijkt.