Guillemot: Nog één generatie normale consoles

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Guillemot: Nog één generatie normale consoles

Volgens Ubisoft CEO Yves Guillemot zullen we na de PlayStation 4 en Xbox One nog één generatie ‘normale consoles’ krijgen. Dit blijkt uit een gesprek met investeerders, waarvan Gamespot het verslag heeft. Guillemot verwacht dat daarna streaming de overhand zal krijgen.

Hoewel er steeds meer via streaming gebeurt, lijkt het met gaming toch nog niet zo ver te zijn. De Ubisoft CEO verwacht dat er nog een generatie ‘normale consoles’ zal komen voordat het zo ver is:

Over de consoles gesproken, we verwachten dat er nog nieuwe consoles zullen komen die de markt laten groeien en we voelen dat… we nog een nieuwe generatie consoles gaan krijgen voordat er nieuwe soorten consoles op de markt komen.

Hoewel Guillemot positief is over het streamen van games, denkt hij dat de wereld er momenteel nog niet klaar voor is:

We geloven in streaming, maar het gebruikt een hoop bandbreedte. We denken dat dit in de toekomst zeker gaat groeien, maar vandaag de dag, met de type games die we hebben, zal het meer tijd nodig hebben om populair te worden.
Voor de nieuwe consoles is er nog niets officieel, maar mijn verwachting is dat we nog een andere generatie consoles krijgen voordat we overgaan naar streaming. Ik heb nog geen datums of iets, maar wat ik merk is dat de producenten graag nog een keer nieuwe hardware willen om de potentie van nieuwe mogelijkheden te behalen.

In datzelfde gesprek met investeerders werd de CEO de vraag neergelegd over de ’tussentijdse upgrades voor consoles’ waar nu veel geruchten over zijn, zoals de PlayStation 4.5. Guillemot zegt dat Ubisoft daar geen slaap over zou verliezen of het wel of niet zou gebeuren, deels omdat de transitie naar de huidige generatie ‘soepeltjes’ verliep.