Guided missile wordt verwijderd uit Fortnite

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Guided missile wordt verwijderd uit Fortnite

Ontwikkelaar Epic Games heeft vandaag via Reddit bekendgemaakt dat de guided missile is verwijderd uit hun game. Deze beslissing is gemaakt na een hoop feedback van de community.

Nadat de community heeft aangegeven dat de guided missile de hele balans van de game zou verstoren omdat deze veel te sterk is, heeft Epic Games besloten deze te verwijderen. De komende tijd moeten we het dus zonder dit wapen doen tot de ontwikkelaar een passende oplossing heeft gevonden. De guided missile maakte het namelijk mogelijk om te ‘surfen’ op de raketten en deze makkelijker te besturen. Het wapen is in de 3.5.2 update uit de game gehaald. Naast de verwijdering van de raket is ook de animatie bij het wisselen van wapens aangepakt. Deze is langzamer geworden zodat het wisselen niet meer gebruikt kan worden als voordeel.

Fans hebben ook aangegeven dat ze graag door hekken heen willen bouwen. In een eerdere update had Epic Games dit al mogelijk gemaakt. Wanneer dit opnieuw wordt toegevoegd, is nog niet bekend.