Guerrilla’s nieuwe game mogelijk open-world

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Guerrilla’s nieuwe game mogelijk open-world

Nederland’ grootste studio is bezig met een nieuw IP en het lijkt erop dat het een open-world game gaat worden. We moeten echter nog lang wachten; ze zijn niet van plan om het nieuwe project te tonen tijdens de E3.

Sinds september gaan er al geruchten over dat Guerrilla Games werkt aan een game die niet gerelateerd is aan de Killzone-franchise en sinds de Japanse release van de PS4 werd het semiofficieel aangekondigd in een trailer dat we iets nieuws konden verwachten. In een Reddit-pagina opgericht door Guerrilla Games konden fans vragen stellen en vragen over de nieuwe game lieten niet lang op zich wachten.

“Het Killzone-universum heeft nog steeds veel potentie. Tussen de oorlogen in de eerdere Killzone-games, de meer spionage-gedreven Shadow Fall en het tijdreizen in Mercenary. De reden voor de nieuwe IP is omdat we willen bewijzen dat we niet alleen maar “de Killzone-studio” kunnen zijn. Open-world games zijn volledig anders dan wat we gewend zijn om te maken. Gelukkig hebben we getalenteerde mensen met de technische knowhow waarmee we nieuwe dingen mee kunnen maken. Je zal moeten wachten tot de aankondiging van de game om te zien wat we daarmee bedoelen.”

Wat ze hiermee bedoelen is vooralsnog onduidelijk, dus het slimste is inderdaad om de aankondiging van de game af te wachten, hoewel dat nog even kan duren. Guerrilla heeft aangegeven niks te tonen op de E3, dus wie weet wanneer we meer informatie kunnen verwachten.

“We laten nog niks zien om een zeer simpele reden: hoewel we vertrouwen hebben in de game, is er nog niet iets wat we kunnen laten zien waarop we eerlijke feedback op kunnen verwachten. Er is nog veel werk om te verrichten en we willen een goede eerste indruk achterlaten.”