Guerrilla wilde een The Time Machine-game maken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Guerrilla wilde een The Time Machine-game maken

Toen het team van Guerrilla Games een nieuwe game wilde maken, werd één van hun ideeën een game gebaseerd op het alom bekende science fiction boek The Time Machine door schrijver H.G. Wells.

Herman Hulst van het Amsterdamse Guerrilla Games werd geïnterviewd door IGN, die Hulst wezen op het feit dat de wereld van Horizon: Zero Dawn veel deed denken aan de post-post-apocalyptische wereld van The Time Machine. In het boek reist de hoofdpersoon per ongeluk naar de verre toekomst waarin de wereld langzaam weer op aan het krabbelen is nadat de apocalyps heeft plaatsgevonden. De resterende mensheid leeft dan weer zoals in de steentijd. Hulst gaf aan dat dit geen toeval is, aangezien één van de pitches voor hun nieuwe game gebaseerd is op H.G. Wells’ The Time Machine.

“We hadden iedereen bij Guerrilla Games een idee laten pitchen voor een nieuwe game. Een van die pitches was hetgeen wat later Horizon: Zero Dawn zou worden en een ander een game gebaseerd op The Time Machine.”

Ondanks dat men voor het idee van Horizon: Zero Dawn is gegaan, lijkt het erop dat er toch wat ideeën zijn overgewaaid. Horizon: Zero Dawn moet volgens Hulst vele uren aan speelplezier opleveren in een grote wereld die het speelterrein moet vormen voor de speler. Hij zei dat de nadruk zal liggen op de kwaliteit van de reis en op de tactische combat tegen de machines.