Guerrilla Games zoekt personeel voor nieuwe game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Guerrilla Games zoekt personeel voor nieuwe game

De in Amsterdam-gevestigde studio Guerrilla Games is op zoek naar nieuw talent voor een tot nog toe onaangekondigde titel. Het zou gaan om een game met microtransacties en een focus op sociale ervaringen.

Het is misschien geen grote verrassing; een maand geleden tijdens de lancering van de PlayStation 4 in Japan werd er in een promotiefilm enigszins  gehint naar een game in ontwikkeling die geen betrekkingen zou hebben met de Killzone-franchise. Lead designer Eric Boltjes gaf toen een tipje van de sluier.

“Ik kan er eerlijk over zijn. We zijn inderdaad met iets nieuws bezig, maar wat precies kan ik nog niet vertellen. Als we als studio nieuwe dingen willen doen, hoort daar natuurlijk een nieuwe IP bij, iets wat compleet anders is dan Killzone. Ik kan er niks over zeggen, maar als een studio willen we natuurlijk ook eens iets nieuws proberen.”

Op de site van Guerrilla Games staan nu vacatures waarin gevraagd wordt voor ervaring in “het ontwikkelen van microtransactie-systemen of andere non-traditionele vormen van inkomsten”, en ervaring in “het onderhouden van gaming-communities of games met een grote focus op het sociale aspect.”

Er is verder niks bekend over wat voor game het is en wat we ervan kunnen verwachten. Wellicht dat we een officiële aankondiging kunnen verwachten tijdens de Sony-persconferentie op het E3 in juni.