Guerilla Games gaat verhuizen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Guerilla Games gaat verhuizen

Sinds de release van Horizon: Zero Dawn staat Guerilla Games niet alleen op de Nederlandse kaart, maar ook op die van de hele wereld. Het is dus niet verbazend dat het bedrijf wilt uitbreiden. Hiervoor heb je echter ruimte nodig en moet het bedrijf dus verhuizen.

Guerilla Games gaat verhuizen, dat laat Managing Director Hermen Hulst weten aan het Parool via een exclusief interview. Naar eigen zeggen wilt de top van het bedrijf eigenlijk al drie tot vier jaar uitbreiden, maar hier was niet de ruimte voor. Deze ruimte hebben ze nu gevonden. Tot opluchting van Hulst kunnen ze zelfs binnen Amsterdam blijven, want Guerilla games trekt namelijk naar het oude gebouw van De Telegraaf.

Afgelopen woensdag werd het nog lege kantoor gebouw voorgesteld aan de 250 medewerkers van de game studio. Het idee is dat de ontwikkelaar vanaf 2019 verhuisd en operationeel is in de nieuwe uitvalsbasis. Het nieuwe optrekje moet ook de ruimte bieden om het werknemers aantal te vergroten naar 400 werknemers. Volgens Hulst heeft het bedrijf grootse plannen met het gebouw. Zo komt er op de bovenste verdieping een gemeenschapsruimte met uitzicht over de stad en worden er verschillende plafonds en verdiepingen gesloopt.