GTA V’s Rockstar Editor krijgt nieuwe features voor de PS4 en Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
GTA V’s Rockstar Editor krijgt nieuwe features voor de PS4 en Xbox One

Ontwikkelaar Rockstar bracht vandaag het nieuws naar buiten dat er een aantal nieuwe features beschikbaar zullen worden gesteld in de Rockstar Editor voor de Playstation 4 en Xbox One. Deze nieuwe opties maken onderdeel uit van de komende Grand Theft Auto V en GTA Online update.

Om je levels een stuk echter te laten lijken kun je binnenkort geluidseffecten toevoegen, is het straks mogelijk om een stilstaande frame direct naar Snapmatic te exporteren en komen er nieuwe fonts beschikbaar om je intro, titels en credits mee op te leuken. Ook wordt het middels de Director Mode mogelijk om je minimap te vergroten, bepaalde locaties te markeren en kun je lucht- en watervoertuigen oproepen. Tevens is het mogelijk om je markeringen te kopiëren en te plakken.

De Rockstar Editor werd voor het eerst geïntroduceerd in april van dit jaar voor de pc en geeft spelers de mogelijkheid om levels en gameplay op te nemen, aan te passen en video’s te delen. Nu zal de editor, dankzij de aanstaande update, ook zijn weg vinden naar de huidige generatie consoles. Naast de update komt er ook nieuwe gameplay voor de GTA Online Freemode waarvan de details in de loop van de komende weken bekend zullen worden gemaakt.