GTA V Online-update kan roet in het eten gooien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
GTA V Online-update kan roet in het eten gooien

Een modder van Grand Theft Auto V claimt dat Rockstar bezig is met een update voor GTA Online die ervoor zorgt dat spelers anoniem deel kunnen nemen. Dat kan ervoor zorgen dat ze allerlei chaos kunnen creëren zonder dat er repercussies volgen.

Over het algemeen zijn de servers van GTA Online een aangename speelplaats. Er zijn hier en daar wat rotte appels, maar meestal bezorgen ze een plezierige ervaring. Daar kan verandering in komen als blijkt dat een bepaalde modder van de forums Se7ensins gelijk heeft. Hij zegt dat Rockstar bezig is met een update die ervoor zorgt dat mensen tijdelijke personages aan kunnen maken. Spelers die zich niet gedragen kunnen gestraft worden, maar bij deze tijdelijke personages zou dat niet uitmaken omdat ze even snel weer verwijderd kunnen worden.

“Je kan in feite wegwerp personages maken. Je kan de cheatcodes gebruiken voor geld en stats en daarmee andere spelers trollen zonder dat het wordt opgeslagen of opgenomen. Een vorm van anoniem spelen.”

De modder noemde een aantal dingen op die mogelijk zouden zijn voor de kwaadwillende spelers zonder dat ze ervoor gestraft zouden worden.

  • Spelers die geband zouden zijn kunnen dan weer meespelen.
  • De Bad Sport-status, Cheater Pool-status en mensen die je gemute hebben kan je omzeilen.
  • Het online gebruik van mods en tools die verboden zijn zonder dat je ervoor geband wordt.

Het constante vals spelen van spelers was tijdens de vorige generatie van GTA Online een gigantisch probleem. Veel spelers klaagden dat deze valsspelers het voor iedereen verpestte en dat je nergens meer veilig was. Zeker omdat de valsspelers niet gestraft leken te worden. Het moet nog blijken of deze persoon het bij het rechte eind heeft, maar veel spelers zullen uiteraard hopen van niet.