GTA V modder claimt dat 2 privédetectives hem opzochten

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
GTA V modder claimt dat 2 privédetectives hem opzochten

Een modder die bezig was met de pc-versie van Grand Theft Auto V claimt dat twee privédetectives, welke in opdracht van Take-Two Interactive zouden werken, hem thuis hebben opgezocht, dit om hem ervan te overtuigen te stoppen met zijn werk. De gebruiker doet zijn verhaal op Reddit.

De modder, die op Reddit de alias Ntauthy gebruikt, deed zijn beklag over het voorval in een post op Reddit. Ntauthy werkt al een tijdje aan een mod-versie van GTA V, een project genaamd FiveM. FiveM zou een alternatieve GTA V online modus moeten worden waar spelers mods kunnen gebruiken zonder geband te worden. Ntauthy claimt in zijn post op Reddit dat twee privédetectives hem thuis opzochten. Zij waren ingehuurd door Take-Two Interactive om ervoor te zorgen dat hij zijn werk aan FiveM zou staken. Volgens de post kreeg hij een telefoon in handen en de persoon aan de andere kant van de lijn gaf aan dat ‘zij weten wat hun legale positie hierin is’ en dat ze geen andere mogelijkheid zien dan hem zijn werk te laten staken.

Hoewel het verhaal van Ntauthy gedaan werd op Reddit, en dus zeker met een korrel zout genomen moet worden, is het niet geheel ondenkbaar dat zijn verhaal waar is. In augustus kwam een bericht omhoog dat diverse modders, werkend aan hetzelfde project FiveM, geband werden door Rockstar. Rockstar gaf aan dat, ondanks de mooie beschrijving van het project, zij dachten dat het enkel werd gebruikt om piraterij te vergemakkelijken. Gezien Reddit-gebruiker Ntauthy aan hetzelfde project leek te werken, zou het niet ondenkbaar zijn dat zijn verhaal helemaal waar is. Momenteel is nog niks bevestigd door Take-Two Interactive of Rockstar zelf, dus of dit de waarheid is, zal de tijd hopelijk laten weten.