GTA V komt op 18 november naar next-gen, 27 januari PC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
GTA V komt op 18 november naar next-gen, 27 januari PC

Rockstar heeft vandaag de releasedata voor GTA V voor zowel de PlayStation 4 en Xbox One als wel de PC-versie uit de doeken gedaan. Opvallend is dat de ‘next-gen’-versie eerder in de winkels ligt dan de PC-versie. De laatste groep zal nog tot 2015 moeten wachten.

Spelers met de nieuwe generatie consoles, de PlayStation 4 en Xbox One, moeten nog een kleine twee maanden wachten op de game: zij kunnen op 18 november met de open-wereld game aan de slag. Spelers op de PC moeten dan nog eens twee maanden wachten, want zij mogen pas op 27 januari met de game aan de slag.

Volgens Rockstar zal de game zowel op de consoles als op de PC verbeterde graphics hebben in vergelijking met het origineel. Zo is de draw distance verbeterd in de nieuwe versie en zijn er hogere resoluties mogelijk. Daarnaast belooft Rockstar nieuwe voertuigen, wapens, activiteiten en wilde dieren. Ook maakt de game gebruik van de extra rekenkracht door meer voertuigen op de wegen te toveren, weereffecten fraaier te maken, bomen en struikgewas te verbeteren en het schaduw-model beter te maken. Ook krijgen de radiostations een update met 100 nieuwe tracks.

De multiplayer zal ook nieuwe mogelijkheden kennen, met in totaal 30 spelers in per wereld op de consoles. Of dit ook voor de PC geldt is nog onduidelijk. Alle content die al beschikbaar was voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zullen ook beschikbaar zijn in de nieuwe versie. Daarnaast kunnen spelers die een karakter hebben in de oude versies deze overdragen naar de PC of next-gen consoles.