GTA Online kampt met verschillende serverproblemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
GTA Online kampt met verschillende serverproblemen

Sinds gisteren mogen we eindelijk aan de slag met GTA Online, de multiplayer modus voor Grand Theft Auto V. Echter waren de server niet voorbereid op de overweldigende response van gisteren. Daardoor konden spelers voor langere tijd niet in multiplayer sessies van de game komen, zowel op PS3 als op de 360.
Zowel op de PlayStation 3 als de Xbox 360 hadden spelers moeite met het inloggen op de verschillende servers. Ook de Rockstar Social Club was lastig te bereiken gedurende de dag. Het was aan het begin van de dag nog wel mogelijk om online te komen in de game, maar toen het officiële startmoment dichterbij kwam gingen de servers al snel plat.
Toch is het geen verassing dat de servers problemen hadden. Rockstar had vooraf al gewaarschuwd op grote drukte en dat daardoor problemen konden ontstaan. De ontwikkelaar heeft al aangegeven om de komende tijd dan ook extra servers in te zetten om de drukte te verspreiden. Wanneer deze extra servers beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend, maar Rockstar hoopt zo spoedig mogelijk.