GT Sport geen dynamisch weer of tijd; mogelijk geen offline carrière

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
GT Sport geen dynamisch weer of tijd; mogelijk geen offline carrière

Langzaamaan komen er steeds meer details over Gran Turismo Sport naar buiten. Vandaag blijkt dat de game geen dynamische weer-effecten of een dynamisch verloop van tijd heeft. Ook lijkt het erop dat een mogelijke offline carrière-modus volledig ontbreekt.

In een interview met GTPlanet geeft Kazunori Yamauchi, hoofd van de Gran Turismo-serie, aan dat er voor is gekozen om dergelijke dynamische effecten uit de game te laten. Door spelers voorafgaand aan een race een keuze te laten maken, kan er een betere ervaring worden geleverd, zo stelt Yamauchi:

We hebben er voor gekozen om geen transities in de races te stoppen om de frame rate te verhogen en de kwaliteit van de beelden te verbeteren tijdens een race. Dus spelers zullen de mogelijkheid hebben om vooraf in te stellen hoe ze een race willen hebben. Dingen als nacht-races, of races in de ochtend, middag of avond zijn allemaal nog mogelijk.

Daarnaast lijkt het er op dat ook een offline carrière modus zal ontbreken in de game. Uit slides die zijn verschenen op het forum van GTPlanet blijkt dat er een dergelijke modus zal ontbreken. In plaats daarvan kunnen spelers online verschillende lessen volgen om bekend te geraken met auto’s, locaties en technieken. Als ze daarnaast een carrière willen opbouwen, zullen ze met de Sports Mode aan de slag moeten, welke alleen online beschikbaar lijkt te zijn.