Grow Home breekt downloadrecord bij Ubisoft

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Grow Home breekt downloadrecord bij Ubisoft

De experimentele game Grow Home, ontwikkeld door Ubisoft Reflections, heeft de studio geen windeieren gelegd. De game heeft zelfs een record weten te verbreken en is officieel de snelst ‘verkopende’ digitale Ubisoft-game op een PlayStation platform.

Nu heeft Ubisoft dat record waarschijnlijk grotendeels te danken aan de Vote to Play-actie van PlayStation Plus, waar de game als winnaar uit de bus kwam. PlayStation Plus-leden kunnen deze maand namelijk Grow Home gratis oppikken, wat de drempel om de game te downloaden een stuk lager legt. Nu garandeert dat niet altijd dat je game massaal gedownload wordt, maar wanneer je de woorden ‘gratis’ en ‘Ubisoft’ in een zin noemt weet dat toch wel de nodige aandacht te trekken.

Grow Home is inmiddels meer dan anderhalf miljoen keer binnengehaald, iets waar het kleine en bescheiden team van Ubisoft Reflections apetrots op is.

“We zijn zo blij dat BUD een nieuw thuis gevonden heeft in de PS4 community. Grow Home bood ons team een geweldige kans om te experimenteren en nieuwe technologie te ontwikkelen en lol te hebben tegelijkertijd.”

Mocht je Grow Home nog niet gedownload hebben, je hebt nog tot het einde van de maand om gratis je exemplaar te bemachtigen, mits je een PlayStation Plus lidmaatschap hebt. Heb je geen lidmaatschap, of ben je uiteindelijk te laat voor je gratis kopie, dan slaat de game nog geen gat in je budget, gezien de game dan te downloaden valt voor de schappelijke prijs van €7,99