Grote Rocket League-update onderweg

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Grote Rocket League-update onderweg

Psyonix heeft aangekondigd dat de volgende grote update voor Rocket League op 3 april uitkomt. De Tournament Update brengt onder andere de Tournament Mode met zich mee.

De update gaat op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch verschijnen en gaat een flink aantal kleine gemaksverbeteringen toevoegen, zoals nieuwe garage-opties, uitgebreidere teamaanpassingen en audioverbeteringen. Daarnaast voegt de update ook de Samurai Battle-Car toe aan Rocket League.

De toernooimodus die wordt toegevoegd werd in September al eerder besproken. Onwikkelaar Psyonix heeft in het verleden al laten weten dat de toernooimodus iets is dat het team sinds de lancering al in het spel wilde implementeren.

De Nintendo Switch-versie van Rocket League profiteert overigens het meest van de Tournament Update, want deze update gaat ervoor zorgen dat een aantal performance-problemen worden opgelost.

Switch-gebruikers kunnen dankzij de update namelijk in twee verschillende uitvoermodes spelen. Als eerste kun je spelen in Performance Mode, waardoor je in 900p resolutie speelt in de Dock en 720p als je onderweg bent en dat alles in 60 FPS. Je kunt ook spelen in Quality Mode en daardoor speel je docked met 1080p en 720p onderweg. Dan heb je echter wel maar 30 FPS met toegevoegde visuele effecten.