‘Groot deel PS4-bezitters heeft nooit een PS3 gehad’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Groot deel PS4-bezitters heeft nooit een PS3 gehad’

Het uitbrengen van HD-remakes lijkt sinds de komst van de huidige generatie consoles bijna een trend te zijn geworden, maar Naughty Dog heeft naar eigen zeggen een vrij specifieke reden voor het uitbrengen van de Nathan Drake Collection. Volgens de ontwikkelaar heeft een behoorlijk groot deel van de PlayStation 4-bezitters namelijk nooit een PlayStation 3 gehad.

Na een onderzoek kwam Naughty Dog tot de ontdekking dat ruim 80 procent van de PlayStation 4-bezitters nog nooit met een Uncharted-game in aanraking is gekomen. Vooral dat bijzonder hoge percentage was voor de ontwikkelaar een van de grootste redenen om de drie Uncharted-games, die alleen voor de PlayStation 3 zijn uitgekomen, opnieuw uit te brengen voor Sony’s nieuwste console.

Het feit dat er met de nieuwe generatie zoveel nieuwe PlayStation-gamers lijken te zijn is wel enigzins te verklaren. Een goede markertingstrategie en in enkele landen een veel eerdere release dan de Xbox One hebben veel mensen laten kiezen voor de PlayStation 4. Om deze groep mensen op haar wenken te bedienen lijkt Sony zijn meest succesvolle games te upgraden en te porten naar de PlayStation 4. The Nathan Drake Collection is het meest recente voorbeeld, maar eerder bracht Sony ook geremasterde versies van God of War 3 en The Last of Us uit.

Inmiddels lijkt er ook nagedacht te worden over een remaster van de Killzoneserie en wordt er in de wandelgangen gesproken over opgepoetste versies van Heavy Rain en Beyond: Two Souls.