Groot-Brittanië gedoogt illegaal downloaden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Groot-Brittanië gedoogt illegaal downloaden

Het Britse ministerie heeft ervoor gekozen om het verspreiden en downloaden van videogames, muziek en films vanaf nu door de vingers te zien. Ze hebben voor deze aanpak gekozen omdat ze nooit een vuist hebben kunnen maken tegen de daders en diverse aanpakken niet zijn geslaagd.

Er zal nog steeds gezocht worden naar de grote jongens in het upload/download wereldje, maar meer actie dan een viertal brieven sturen waarin de persoon verzocht wordt “alsjeblieft te stoppen met het uploaden van materiaal met copyright” zal er in Groot-Brittannië niet meer gedaan worden. Dit plan is de uitkomst van een jarenlange onderhandeling tussen het Britse ministerie en de muziek- en filmindustrie.

“We proberen mensen beter in te lichten. Zoals de ouders die niet weten wat hun kinderen van het internet downloaden. We zullen mensen niet meer toegang tot het internet ontnemen. Het gaat om de houdingen van mensen te veranderen zodat men de juiste keuze maakt”, aldus een spreker namens het Britse ministerie.

Grote torrent-websites zullen nog steeds aangepakt worden, maar dankzij deze overeenkomst lijkt het alsof er geen aanklacht ingediend kan worden waardoor er niemand vervolgd zal worden. In een onderzoek is gebleken dat een kwart van alle downloads in het Verenigd Koninkrijk op piraterij toegewezen kan worden.