Grondlegger Mario heeft weinig tijd voor volgende game in serie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Grondlegger Mario heeft weinig tijd voor volgende game in serie

Shigeru Miyamoto, de grondlegger van de Mario games en vele andere beroemde Nintendo titels, meldde in een interview met het Franse tijdschrift GameKult dat hij momenteel weinig tijd heeft om zich bezig te houden met een nieuwe game in het Mario universum. Dit zou komen door drukte met een nog aan te kondigen project van de Japanner.

Miyamoto gaf aan dat hij zowel bij andere projecten van Nintendo betrokken wil zijn als bij de Mario franchise. Er zou alleen naar alle waarschijnlijkheid niet genoeg tijd zijn om het beiden te doen. Hij vertelde dat hij zelfs tijdens het overzien van een project nog een vinger aan de pols houd met betrekking tot andere projecten die zich bij Nintendo afspelen.

“Het maken van een game met het kaliber van Super Mario 3D world neemt veel energie in beslag en er is weinig kans dat ik de tijd zou kunnen vinden om aan de volgende Mario game te werken. Ik wil meer betrokken zijn in de ontwikkeling van kleinere projecten maar dit betekent niet dat het gaat om kleine games die alleen via download beschikbaar zijn of iets dergelijks”, aldus Miyamoto. “Het is niet onmogelijk voor mij om een nieuwe game te presenteren als hoofd van productie in de toekomst, maar zelfs als ik niet direct de leiding heb over een project probeer ik altijd te kijken wat de teams aan het doen zijn als het aan komt op gameplay en ik vertrouw ze daar in”.