Groep eist DDoS aanval World of Warcraft op

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Groep eist DDoS aanval World of Warcraft op

DerpTrolling, een hackerscollectief dat verantwoordelijkheid heeft genomen voor de DDos aanval op World of Warcraft: Warlord of Draenor, beweert dat zij ruim 5000 gebruikersnamen en wachtwoorden hebben bemachtigd van o.a. 2k Games, PSN en Windows Live. Andere diensten zoals Facebook zouden ook gehackt zijn.

Het hackerscollectief heeft een document op internet gezet waarin staat dat zij een kleine portie van veroveringen hebben vrijgegeven. In het document gaat het voorlopig om 2.000 2k Games gebruikers, 2.131 PSN accounts en 1.473 Windows Live gebruikers.

De reden voor het vrijgeven van de informatie komt omdat DerpTrolling zich niet serieus genomen voelt. Met deze zet hoopt de organisatie dat bedrijven geforceerd worden om betere beveiligings- en -klantenservicemaatregelen te nemen. Deze lek lijkt klein in vergelijking met andere hacks in het verleden, maar DerpTrolling beweert dat zij nog veel meer informatie hebben bemachtigd dan zij tot dusver vrijgeven.

Een letterlijke citaat van DerpTrolling:

We hebben 800.000 gebruikersgegevens en 500.000 credit card gegevens van 2K. Als wij onze gegevens optellen, dan zitten wij rond de zeven miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden. Wij hebben het volgende tot onze beschikking: 2 miljoen Comcast accounts, 620.000 Twitter accounts, 1,2 miljoen verificatiegegevens die eigendom zijn van de CIA, 200.000 Windows Live Accounts, 3 miljoen accounts van Facebook en 1,7 miljoen EA Origin accounts.

Er wordt contact opgenomen met de getroffen bedrijven en verdere informatie betreffende deze situatie zal z.s.m. vrijgegeven worden. Het wordt inmiddels geadviseerd dat gebruikers van bovenstaande diensten hun wachtwoorden wijzigen.