Grim Fandango HD ook naar PC, Mac en Linux

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Grim Fandango HD ook naar PC, Mac en Linux

Tijdens de persconferentie van Sony van de E3 was één van de grootste verrassingen ongetwijfeld de terugkeer van de PC-culthit Grim Fandango. Tim Schafer heeft vandaag bekend gemaakt dat de game niet exclusief zal zijn voor de PlayStation 4, maar ook verkrijgbaar zal worden voor de PC, Mac en Linux.

Veel mensen die mooie herinneringen hebben aan de LucasArts (point & click) adventure-games uit de jaren ’90 waren teleurgesteld dat hun favoriet, Grim Fandango, continue gepasseerd leek te worden. Tijdens het afgelopen E3 was het hoge word er echter uit: Grim Fandango komt met aanpassingen in gameplay en in HD naar de PlayStation 4. Er was geen woord gesproken over een PC-versie, terwijl het origineel een PC-exclusive was. Gelukkig voor alle fans heeft Double Fine via Twitter laten weten dat Grim Fandango ook alle PC’s aan zal doen.

“Reap your heart out! Met trots kondigen we aan dat Grim Fandango ook verkrijgbaar zal zijn voor de PC, Mac en Linux systemen naast de PlayStation 4 en Vita!”

Goed nieuws voor de fans van de game die de game al jaren niet meer konden draaien op hun huidige PC’s vanwege technische problemen, mensen die toentertijd niet van de game op de hoogte waren, of de mensen onder ons die toen simpelweg nog niet leefden.