Greg Mitchell verruilt Epic voor Black Tusk

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Greg Mitchell verruilt Epic voor Black Tusk

Greg Mitchell, de man die verantwoordelijk was voor de cinematics van enkele Gears of War-games, verruilt Epic voor de door Microsoft opgerichte studio Black Tusk.  Daar zal hij mee gaan werken aan de nieuwe Gears of War.

Dit liet de beste man weten via Twitter, waar de laatste tijd al meer prominente personen een switch van werkgever hebben aangekondigd.

Daarmee komt er een einde aan de samenwerking tussen Mitchell en Epic, die daar alles bij elkaar negen jaar bij de ontwikkelaar in dienst is geweest. Het nieuws komt niet totaal uit de lucht vallen gezien het geen groot geheim meer is dat Microsoft zelf de nieuwe Gears of War aan het ontwikkelen is. Een transfer van Epic naar de Microsoft-studio is dan ook niet geheel onlogisch voor iemand als Mitchell.

Over de nieuwe Gears of War is overigens nog steeds bar weinig bekend. Sinds de aankondiging van Microsoft in januari 2014 dat men de rechten van de franchise had gekocht hebben we alleen nog maar een wazige teaser en de toezegging dat men er mee aan het werk is. Of Microsoft iets meer uit de doeken zal doen op de aankomende E3 blijft natuurlijk de vraag, maar de kans is wat aannemelijker geworden door recente uitspraken van Phil Spencer. Deze wist namelijk te vertellen dat Microsoft deze E3 meer de nadruk wil leggen op de first-party titels, waarvan Gears of War nu natuurlijk deel van uit maakt.