Gravity Rush 2

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gravity Rush 2

In 2012 maakte de wereld voor het eerst kennis met Kat: een mysterieuze meid met bijzondere krachten in het erg vage dorpje Hekseville. Toch was het pas eerder dit jaar met de remaster van Gravity Rush dat Kat pas echt in de spotlight kwam te staan. Profiterende van dit nieuwe momentum laat de Japanse tak van Sony er geen gras over groeien en komt de studio begin volgend jaar met de sequel: Gravity Rush 2. Tijd dus om te kijken wat we van Kat en haar nieuwe avontuur mogen verwachten.

Oude bekenden…

De koningin van de zwaartekracht is terug. Of eigenlijk is Kat nooit echt weggeweest. Na de avonturen van de bijzondere dame in Gravity Rush is ze namelijk nog steeds niet heel veel wijzer over haar eigen verleden. Zo weet ze niet waar ze vandaan komt en waar die bijzondere krachten nu eigenlijk voor dienen, blijft ook een raadsel. Het lijken de drijvende vragen te gaan worden in het verhaal van Gravity Rush 2.

Gelukkig zal Kat die antwoorden niet alleen zoeken. De nieuwe game zal namelijk een directe sequel zijn, waardoor we tal van bekende gezichten tegen zullen komen. De belangrijkste daarvan is misschien wel Raven, die Kat net als in het origineel zal bijstaan in haar verschillende avonturen. Ook de Nevi keren terug, al zijn ze daar wat minder enthousiast over. De bizarre wezens blijven de wereld namelijk links en rechts teisteren, waardoor het tweetal nauwelijk de tijd heeft om tot rust te komen.

…en nieuwe gezichten

Die rust zal dan ook nog wel even blijven, want niet alleen de Nevi komen in deel twee om de hoek kijken. Zo is er de introductie van Delta Team: een groep van rebellen die niet alleen de beschikking heeft over vuurwapens, maar ook tal van wandelende mechs en bizarre outfits in het arsenaal hebben. Vooral die mechs zullen natuurlijk een probleem vormen, want bigger is better lijkt het thema te zijn in Gravity Rush 2. Grote mechs en nog grotere Nevi voeren de boventoon in verschillende trailers en ze lijken het leven van Kat nou niet bepaald makkelijker te maken.

gravity-rush-2-001

Kat, en daarmee ook meteen Raven, zullen dan ook meer dan ooit tevoren op hun krachten moeten vertrouwen. Daarom heeft Kat er een tweetal nieuwe vechtstijlen bijgekregen. Naast de Gravity-stijl, zoals ze die in het origineel ook al wist te gebruiken, heeft Kat nu de beschikking over de Lunar- en Jupiter-vechtstijl. Met de Lunar-stijl zal Kat lichter en sneller zijn, waardoor ze hoger kan springen en snellere aanvallen kan uitvoeren. Jupiter aan de andere kant maakt haar een stuk zwaarder, waardoor ze krachtigere trucjes kent die een hoop schade aan zullen richten.

Kleurrijk en levendig

Niet alleen de vijanden en krachten van Kat zijn deels vernieuwd voor Gravity Rush 2. Ook de omgeving zal wat afwisseling gaan krijgen. Naast het oude, vertrouwde Hekseville en de bijzondere wereld boven de wolken krijgen we ook toegang tot een compleet nieuwe stad. Hoewel de naam nog niet duidelijk is, ziet het er allemaal wat tropischer en levendiger uit. Een aangename verandering aangezien Hekseville soms wat saai aanvoelde.

Ondanks dat Hekseville ietwat saai was, wist de studio wel uitmuntend gebruik te maken van de cell-shaded stijl in het origineel. Gelukkig valt het dan ook op dat ze dit niet verleerd zijn en dat ze dat in deel twee helemaal tot zijn recht laten komen. Of dit allemaal ook zo goed bevalt als dat het nu op het eerste gezicht lijkt, zien we in januari. Gravity Rush 2 zou dan in de winkels moeten liggen, exclusief voor de PlayStation 4.