Gravity Rush 2 uitgesteld naar januari 2017

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Gravity Rush 2 uitgesteld naar januari 2017

In juli kondigden ontwikkelaars SCE Japan Studio en Project Siren aan dat de PlayStation 4-exclusive Gravity Rush 2 op 30 november zou verschijnen in Europa. Vandaag komen ze daar op terug. Gravity Rush 2 is namelijk uitgesteld naar 18 januari 2017.

Een reden voor het uitstel is eveneens gemeld. Ontwerper Keiichiro Toyama vertelt dat hij spelers de ruimte wil geven om echt goed in het verhaal van hoofdrolspeelster Kat te duiken. Deel twee van de serie zal namelijk de conclusie zijn van haar verhaal. Daarnaast is de studio vooral bezig om het onlinegedeelte beter te krijgen. In Gravity Rush 2 is het namelijk mogelijk om online samen te spelen. Het gaat hierbij echter om asynchrone gameplay. De optimalisatie hiervan heeft dus nog wat werk nodig.

Gelukkig heeft Toyama eveneens goed nieuws. Om excuses te maken voor het het uitstel, krijgen gamers de ‘Premium DLC’ gratis. Deze mooie geste zorgt ervoor dat gamers straks gratis aan de slag kunnen met een extra verhaal voor de game. Wat de inhoud van deze DLC precies is, heeft men helaas nog niet bekendgemaakt. Er is al wel aangegeven dat ze dit in de komende weken gaan onthullen.

Gravity Rush 2 verschijnt nu dus op 18 januari 2017 en is exclusief voor de PlayStation 4.