Gravity Interactive weert vanaf 25 mei Europese spelers

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gravity Interactive weert vanaf 25 mei Europese spelers

Vanaf 25 mei treedt er nieuwe Europese privacywetgeving in werking. Dat niet iedereen blij is met deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), blijkt wel uit het handelen van ontwikkelaar Gravity Interactive en diens uitgever WarpPortal. Beide bedrijven kondigen namelijk aan dat Europese spelers vanaf 25 mei niet meer welkom zijn in hun games.

Gravity Interactive laat vanaf 25 mei geen Europese spelers meer toe tot zijn games. Het bedrijf doet deze mededeling via uitgever WarpPortal in een speciale forumthread. Europese spelers wordt op basis van hun ip-adres de toegang ontzegd tot deze games. Uitzonderingen gelden alleen voor Rusland en voor landen die behoren tot de Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Dit is een verzameling van voormalige Sovjetrepublieken als Kazachstan en Kirgizië.

Bekende games van Gravity Interactive zijn onder meer de mmo’s Ragnarok Online, ROSE Online en Dragon Saga. Het bedrijf geeft in de verklaring geen concrete reden voor het blokkeren van spelers uit Europa. Wel geeft het bedrijf aan spelers hun geld terug te geven voor aankopen die zijn gedaan tussen 1 februari en 30 april.