Gratis update Super Mario Maker introduceert welkome optie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gratis update Super Mario Maker introduceert welkome optie

Super Mario Maker is hot, wat wel is gebleken met de inmiddels 3,3 miljoen gecreëerde levels die de game inmiddels rijk is. Nu zijn niet alle levels even makkelijk, waarbij sommigen zelfs onmogelijk lijken. Om deze onmogelijke levels iets minder ergerlijk te maken krijgen de bedenkers ervan vanaf 5 november de mogelijkheid om checkpoints in hun levels te plaatsen.

De checkpoints zullen vanaf dat moment eenvoudig in nieuwe levels te plaatsen zijn, maar ook reeds bestaande levels kunnen van deze checkpoints worden voorzien. Het introduceren van checkpoints is overigens slechts één van de features die de update biedt. Zo zullen er ook diverse third-party levels worden toegevoegd, waaronder een level genaamd ‘Ship Love’. Dit is het winnende level van het “hackathon”-evenement dat eerder dit jaar werd gehouden op het Facebook-hoofdkantoor in Menlo Park, in samenwerking met Nintendo of America. Ook zouden sommigen van deze nieuwe levels mogelijk een ?-paddenstoel kunnen bevatten, wat wel eens een nieuw personage zou kunnen opleveren.

De laatste feature zorgt ervoor dat spelers power-ups kunnen toevoegen welke afhankelijk zijn van Mario’s status. Als een officiële maker bijvoorbeeld een superpaddenstoel bevestigt aan een vuurbloem en in een blok plaatst, dan zal kleine Mario een superpaddenstoel ontvangen en een vuurbloem verschijnt wanneer hij groot is.