‘Gratis DLC moet de regel zijn, niet de uitzondering’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Gratis DLC moet de regel zijn, niet de uitzondering’

Volgens CD Projekt Red hoort het niet zo te zijn dat het een uitzondering is wanneer DLC voor games gratis is. Ze wilden met hun DLC voor The Witcher 3 een voorbeeld stellen voor de industrie.

The Witcher 3: Wild Hunt was een groot succes en veel mensen prezen de grootse RPG. CD Projekt Red bracht na de release zestien delen van DLC gratis uit als een betuiging van hun dank aan de fans. Ze hadden al eerder aangekondigd dat ze het gratis zouden uitgeven en hoewel het grotendeels kleine toevoegingen waren, was het zeker welkom en een mooi gebaar. Precies de bedoeling, volgens medeoprichter van CD Projekt Red Marcin Iwinski. Ze vinden het geen stijl dat er voor zoveel dingen extra betaald moet worden dus wilden ze een voorbeeld maken.

“Ik zie dit soort initiatieven graag de standaard worden in de industrie. Dat het de regel wordt en niet de uitzondering. Ik hoop dat The Witcher 3: Wild Hunt het goede voorbeeld heeft gegeven.”

De DLC die CD Projekt Red produceerde waren vaak maar klein, meestal iets cosmetisch voor de speler, een schril contrast met andere ontwikkelaars die inderdaad geld vragen, maar content leveren die de speler uren langer bezighoudt. Aan de andere kant zijn er genoeg ontwikkelaars die relatief hoge prijzen vraagt voor nog minder dan hetgeen wat CD Projekt Red heeft gemaakt.