Grand Theft Auto V 80 miljoen keer over de toonbank

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Grand Theft Auto V 80 miljoen keer over de toonbank

Van Grand Theft Auto V zijn in totaal 80 miljoen exemplaren verkocht. Dit maakte Take-Two Interactive bekend in een toelichting op de kwartaalcijfers. Take-Two is de eigenaar van Rockstar Games, de studio die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Grand Theft Auto.

Take-Two Interactive-directeur Strauss Zelnick zei bij zijn toelichting dat de kwartaalcijfers van Take-Two Interactive de verwachtingen ver overtroffen. Hij noemde het doorlopende succes van GTA V en GTA Online als belangrijke redenen voor de goede verkoopcijfers. Daarnaast werden Mafia III, NBA 2K17, WWE 2K177 en Sid Meier’s Civilization VI genoemd als belangrijke redenen voor de goede omzet.

Van GTA V werden er het afgelopen kwartaal 5 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het totaal verkochte exemplaren van de game op 80 miljoen uitkomt. De cijfers voor GTA Online zijn niet bekendgemaakt. GTA V kwam oorspronkelijk in 2013 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. In 2014 verscheen de game ook op de PlayStation 4 en Xbox One en nog een jaar later verscheen de game ook op de pc.