Grand Theft Auto-documentaire in de maak

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Grand Theft Auto-documentaire in de maak

Grand Theft Auto is één van de meest bejubelde en bestverkopende gameseries allertijden. Met inmiddels ongveer 100 miljoen verkochte exemplaren is het vijfde deel in de serie bovendien een ongekend succes. Reden genoeg voor een heuse Grand Theft Auto-documentaire die draait om het enorme succes van de franchise, dacht de Britse studio Salon Pictures.

De Grand Theft Auto-documentaire krijgt de titel The Billion Dollar Game en de regie is in handen van Rob Ryan. Ryan was eerder verantwoordelijk voor de documentaire Breaking Habits, over een groep cannabistelende nonnen. Daarnaast wordt de documentaire geproduceerd door Salon Pictures’ Annabel Wigoder en Nick Taussig. Qua beeldmateriaal bestaat de documentaire uit een combinatie van archiefbeelden en nieuw opgenomen interviews.

Inhoudelijk is er verder nog weinig bekend over The Billion Dollar Game. De titel suggereert in ieder geval dat de documentaire vooral focust op het enorme financiële succes van de games. Dat succes is dan ook niet gering: met ongeveer 100 miljoen verkochte exemplaren mag GTA V zich het best verkopende entertainment-product aller tijden noemen.