Gran Turismo krijgt mogelijk VR-ondersteuning

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gran Turismo krijgt mogelijk VR-ondersteuning

Als het aan Sony topman Shuhei Yoshida ligt, zal de nieuwste versie van Gran Turismo de PlayStation VR ondersteunen. Volgens Yoshida werkt virtual reality uitermate goed bij racing games.

Met de komst van virtual reality-brillen is het de vraag welke games deze hardware gaan ondersteunen. Niet ieder genre of iedere game is geschikt, zoals sommige ontwikkelaars achteraf te weten zijn gekomen. Maar sommige genres lenen zich er juist wel heel goed voor. Shuhei Yoshida, de president van PlayStation, hoopt dat de nieuwe Gran Turismo ook gebruik zal maken van de PlayStation VR. In een interview heeft hij gezegd dat hij het graag ziet gebeuren.

“In de vele tests die we hebben gedaan met alle genres, zijn we erachter gekomen dat virtual reality bij sommige genres beter werkt dan bij anderen. Racing is zo’n genre dat er geschikt voor is, dus wanneer Gran Turismo uitkomt voor de PlayStation 4, zou ik graag VR-ondersteuning willen zien.”

Er is momenteel nog geen nieuwe Gran Turismo aangekondigd voor Sony’s relatief nieuwe console, maar een Sony-console zonder Gran Turismo is als Yin zonder Yang. Polyphony Digital is de studio achter de langlopende racing-serie en Kazunori Yamauchi is daarvan de baas. Hij heeft tussen neus en lippen door laten weten dat ze hopen dat Gran Turismo 7 nog voor 2017 verschijnt.