“Gran Turismo 7 waarschijnlijk niet in 2014”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Gran Turismo 7 waarschijnlijk niet in 2014”

Kazunori Yamauchi van Polyphony Digital heeft, in tegenstelling tot eerdere uitspraken, aangegeven dat Gran Turismo 7 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in 2014 uit komt. “We zijn aan de titel aan het werken. Ik denk niet dat het dit jaar nog gaat halen!”, aldus de Japanner.

De racing-game zal een standaard pakket met auto’s bevatten die terug zullen grijpen tot de PlayStation 2 edities maar zullen uiteraard geschaald worden naar de kracht van de PlayStation 4, waar de game exclusief voor zal uitkomen. Yamauchi: “Ik betwijfel dat we de standaard wagens weg gaan doen. Elke auto heeft z’n eigen fans. Dus ik denk dat we vast zullen houden aan het archief en ondertussen zullen er een aantal premium auto’s worden zodra ze beschikbaar komen. In essentie zijn we gefocust op het uitbreiden van het aantal Premium wagens”.

Tijdens een vragenronde op Reddit gaf de Japanner ook een inzicht in de foto-functie van de game: “Op de PlayStation 4 zal ik proberen er zeker van te zijn dat er een foto-modus zal zijn voor elke liefhebber van de fotografie en daar kun je echt naar uit kijken, want als een fotograaf ben ik niet echt tevreden met wat we momenteel hebben”. Op kritiek die geuit werd met betrekking tot een gebrek aan nieuwe content voor de voorganger, Gran Turismo 6 voor de PlayStation 3, en toekomstige uitbreidingen voor de nieuwste titel reageer Yamauchi: “Ik denk dat daar een misverstand is ontstaan. Ik zei geloof ik ‘bijna’ elke maand. Ik heb het ook nooit per se over DLC gehad, maar dat er bijna elke maand een update zou zijn. Gemiddeld hebben we nu een of twee updates per maand dus ik heb geen beloftes gebroken. Ik denk dat ergens iemand m’n woorden misschien verdraaid heeft”.

“Met betrekking tot de volgende generatie, PlayStation 4 en verder, zal er altijd onderzoek zijn over wat Polyphony Digital en Sony verder kunnen doen”, aldus Yamauchi. “Er zijn misschien technologieën die de wereld zullen veranderen en tot voor kort dacht ik dat videogames misschien een verzadigd gebied hadden bereikt, maar ik heb ontdekt dat er nog veel meer aan zit te komen dat er nog heel veel is om naar uit te kijken met betrekking tot technologie in de toekomst”.