Google Stadia zal tot vier spelers voor lokale multiplayer ondersteunen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Google Stadia zal tot vier spelers voor lokale multiplayer ondersteunen

Google heeft weer nieuwe details rondom de streamingdienst Stadia bekendgemaakt. Via een bijgewerkte FAQ laat de techgigant weten dat de dienst tot vier spelers lokaal zal ondersteunen voor multiplayer-titels. Ook is er meer duidelijkheid over wat er gebeurt als uitgevers games van het platform afhalen.

Via de FAQ rondom Stadia geeft Google langzaam meer details vrij over de streamingdienst. Zo is nu duidelijk dat de streamingdienst naast online multiplayer met andere Stadia-spelers ook lokale multiplayer mogelijk is. Volgens de FAQ zullen er maximaal vier controllers aan een sessie verbonden kunnen zijn voor multiplayer.

Ook is er meer duidelijkheid over hoe de controllers verbonden worden. Google’s eigen controllers zullen via wifi verbonden worden met de dienst, maar moeten wel eerst via Bluetooth geconfigureerd worden. De eigen controller kan daarnaast ook via USB-C met een computer, Chrome OS-tablet en enkele Pixel-telefoons verbonden worden. Andere smartphones zullen later ondersteuning hiervoor krijgen.

Google schept ook meer duidelijkheid over wat er gebeurd als uitgevers een game van het platform afhalen. Spelers blijven volgens Google recht houden op het gebruiken van de game, zelfs als deze niet meer te koop is. Het bedrijf noemt enkel ‘onvoorziene omtandigheden’ als een reden dat games niet meer speelbaar zouden zijn.

Een andere update geeft aan dat Google voorlopig nog niets te melden heeft over VR-ondersteuning, maar wie weet komt dat in de toekomst nog. Google Stadia moet vanaf november beschikbaar zijn voor gamers, ook in Nederland.