Google Stadia vanaf november in Nederland beschikbaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Google Stadia vanaf november in Nederland beschikbaar

Google heeft tijdens een livestream meer details bekendgemaakt over Google Stadia. De streamingdienst zal vanaf november beschikbaar zijn in Nederland, voor een maandelijks bedrag van 9,99 euro. Ook zijn de eerste games voor het platform bekendgemaakt.

Eerder dit jaar maakte Google officieel bekend dat het aan een streamingdienst werkt voor videogames. Nu weten we ook wanneer we de streamingdienst kunnen verwachten: november van dit jaar, ook in Nederland. Vanaf dat moment kunnen gebruikers voor een vast bedrag per maand games streamen naar een televisie, desktop-pc, laptop, tablet en Google Pixel 3 en 3A toestellen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=k-BbW6zAjL0

Voor een vast bedrag van 9,99 euro per maand krijgen gebruikers toegang tot Stadia Pro. Daarmee kunnen ze onbeperkt games in de bibliotheek van de dienst spelen tot een maximale resolutie van 4K, in HDR, met 5.1 surround sound en maximaal 60 frames per seconde. Naast Stadia Pro komt Google ook met Stadia Base, een gratis variant met enkele beperkingen. Zo is het beeld maximaal 1080p en is het geluid enkel in stereo te horen. Ook zullen in dat geval de games los aangeschaft moeten worden.

Tijdens de presentatie heeft Google verschillende games onthuld voor de dienst. Zo is Baldur’s Gate 3 nu officieel aangekondigd, maar komen ook Ghost Recon Breakpoint, The Division 2, Borderlands 3 en Destiny 2 voor de dienst beschikbaar. Naast de losse dienst komt Google ook met een Founders Edition, waarin het drie maanden Stadia Pro, een Chromecast Ultra en Stadia Controller in de box stopt voor 129 euro.