Gone Home komt toch naar de consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gone Home komt toch naar de consoles

In 2013 bracht het tot dan toe onbekende Fullbright Company Gone Home uit voor pc en deze werd lovend ontvangen door het gamende publiek. Een port naar de consoles als aanvulling op dit succes kon dan ook niet uitblijven en bleek de reden voor de ontwikkelaar om in 2014 bekend te maken dat Gone Home ook de consoles aan zou gaan doen.

Lange tijd bleef de daadwerkelijke overstap naar de consoles uit. Onder meer doordat de samenwerking met het in financiële nood verkerende Midnight City, het indielabel van Majesco, spaak liep. Het gevolg was dat het project een tijdje stil kwam te liggen. Vandaag kon de ontwikkelaar, designer en schrijver Steve Gaynor van Gone Home dan toch het heugelijke nieuws naar buiten brengen dat de game zijn opwachting zal gaan maken op de PlayStation 4 en Xbox One. Dit bracht hij naar buiten middels een aankondig op het officiële YouTube kanaal van The Fullbright Company.

Ondanks eerdere berichten van Gaynor waarin hij naar buiten bracht dat de samenwerking met Midnight City beëindigd was, is in de aankondigingsvideo te zien en te horen dat Midnight City wel degelijk medeverantwoordelijk is voor de console versies nadat beide partijen hun samenwerking weer hebben voortgezet. Het resultaat is dat Gone Home op 12 januari 2016 zal gaan verschijnen op de Xbox One en PlayStation 4.