Gollum krijgt een eigen Lord of the Rings-game

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Gollum krijgt een eigen Lord of the Rings-game

Tijdens de Lord of the Rings-films zijn naast Frodo en zijn gezelschap ook andere personages bezeten van de ring. Het personage dat het meest in de ban is hiervan, is ongetwijfeld Sméagol. Ontwikkelaar Daedalic Entertainment maakte maandag bekend dat ze een game ontwikkelt met Sméagol in de hoofdrol, genaamd Lord of the Rings: Gollum.

Daedalic Entertainment laat weten dat deze actie-avonturen-titel een ongeschreven verhaal van dit personage vertelt. Zo leren we in Lord of the Rings: Gollum meer over het personage Sméagol. Dit met als resultaat dat we ontdekken wat dit personage allemaal beleefde voordat hij in de boeken verscheen.

Voor de ontwikkeling en uitgave van deze game gaat de ontwikkelaar samenwerken met Middle-earth Enterprises. Dat bedrijf bezit alle rechten van deze reeks. Hieronder vallen de Lord of the Rings-boeken, -films en -merchandise. Beide partijen hopen de titel in 2021 klaar te hebben. Als dat lukt dan verschijnt deze game in dat jaar voor pc en “alle relevantie console platformen op dat moment”.

Naast een game over een personage, krijgt dit fantasie-universum ook een nieuwe MMO en een serie via Amazon.