Golfen op z’n Michael Bays met Dangerous Golf

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Golfen op z’n Michael Bays met Dangerous Golf

Voordat je je afvraagt waar de titel op slaat, denk even terug aan Burnout. Het voormalige team achter deze game, alsook de game Black, heeft aangekondigd met een golfgame bezig te zijn genaamd Dangerous Golf. Combineer het concept van Burnout met de elitesport golf en de titel lijkt ineens niet meer zo absurd, toch?

Three Fields Entertainment, onder andere bestaande uit voormalig Criterion-oprichters┬áFiona Sperry en Alex Ward, presenteert met trots het eerste project van de studio, Dangerous Golf. De titel van de game is al behoorlijk suggestief, gezien het al meteen verraad dat het niet om een normaal potje golf gaat. Sterker nog, je hebt nog nooit zo’n gevaarlijk tripje over de ‘greens’ gemaakt gezien Dangerous Golf een bijzonder hoog octaangehalte heeft.

Daarmee lijkt Dangerous Golf dan ook behoorlijk op de game Burnout, waarmee Sperry en Ward hun strepen al hebben verdiend. Ook in Dangerous Golf wordt de speler beloont voor stijl en de hoeveelheid vernielingen die de speler aanricht. Het gaat er dan ook niet om in hoeveel slagen je de bal put, maar hoeveel je nog heel laat van je course.

Klinkt dit als je ideale pot golf, dan heb je geluk. Dangerous Golf staat namelijk gepland voor een release in mei van dit jaar in de PlayStation Store, Steam en Xbox Store. Over een fysieke versie is nog niets gezegd.