GoldenEye 007 is prachtig in Unreal Engine 4

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
GoldenEye 007 is prachtig in Unreal Engine 4

GoldenEye 007 is volgens velen een van de beste games die destijds voor op de Nintendo 64 uitkwam en nog steeds is deze Bond-game erg populair. Een technisch begaafde, maar vooral creatieve geest heeft deze klassieker een kleine upgrade gegeven door middel van Unreal Engine 4 en het resultaat is erg indrukwekkend.

YouTube-gebruiker Jude Wilson kwam met het idee om de verouderde game uit 1997 te veranderen in een prachtige shooter anno nu. Hij heeft gekozen voor de multiplayermap ‘Facillity’, favoriet van de meeste fans en het resultaat mag er wezen, zoals te zien valt in de bovenstaande video. Nostalgie van de bovenste plank en er zullen waarschijnlijk veel mensen zijn en bijkomen die interesse hebben in een remake van GoldenEye 007.

Overigens is Wilson niet de eerste die de Unreal Engine 4 loslaat op oude games. Zo zijn er ook vergelijkbare video’s van Sonic en Mario verschenen waarin een oude titel een spreekwoordelijke facelift krijgt door de kracht van de Unreal Engine. Dus Nintendo we hopen dat je meekijkt, want we zien dit wel zitten.