Goksite positief over e-sports op Olympische spelen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Goksite positief over e-sports op Olympische spelen

E-sports wordt steeds populairder. Volgens de gokwebsite Betway zal het zelfs zo populair worden dat het deel uit zal gaan maken van de Olympische Spelen. Ze geloven dat het in 2030 al zo ver zal zijn.

Het is toepasselijk dat een gokwebsite van een gokje wagen houdt. Op de website Betway kan je als gebruiker niet alleen geld inzetten op de uitkomsten en uitslagen van allerlei atletische sporten, maar ook op verschillende e-sports. Denk aan Counter-Strike: Global Offensive, Dota, Starcraft en meer. Ze hebben de kansen berekent van verschillende games om onder het rijtje “specials” toegevoegd te worden voor de Olympische Winterspelen in 2030.

“Hearthstone heeft meer dan 30 miljoen spelers en groeit nog met de dag. Er zijn sporten bij de Olympische spelen met nog minder dan 10% van de beoefenaars dan de 30 miljoen van Hearthstone. Om als Olympische sport gerekend te mogen worden, moet de sport in meer dan 40 landen beoefend worden in minstens drie verschillende continenten. Hearthstone haalt dat aantal met gemak.”

Volgens de website heeft Hearthstone een 1 op 99 kans om toegevoegd te worden, Dota 2 1 op 79, CS:GO 1 op 49 en World of Tanks 1 op 499. Het is onbekend of je inmiddels kan wedden of die games dan bij de Olympische Winterspelen zullen worden toegevoegd.