Glitch onthult verborgen locaties in Final Fantasy XV

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Glitch onthult verborgen locaties in Final Fantasy XV

Per toeval ontdekte Fotm Hero tijdens het spelen van Final Fantasy XV een gedeelte van de game dat normaal gesproken niet toegankelijk is. Op zich niets nieuws onder de zon, aangezien dit wel vaker voor komt. Maar in dit specifieke geval verdient het nét even wat meer aandacht.

Qua omvang hebben we weinig te klagen als we het over de grootte van de wereld van FFXV hebben, maar aan de hand van wat we in de onlangs verschenen YouTube-video zien had dit nog veel groter kunnen zijn. Vooral Cartanica, het gedeelte wat in bovenstaande video aan bod komt, verkeert in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. De textures, de belichting, de begroeiing; de omgeving oogt zo goed als af. In een tweede video krijgen we andere locaties die te zien zoals Eusciello, Pagla en nieuw gedeelte van Tenebrae, al zijn deze heel wat minder gepolijst dan Cartanica. Fotm Hero geeft ook aan dat hij deze locaties niet helemaal in heeft kunnen laden omdat hij dan een eeuwigdurend laadscherm voor zijn kiezen kreeg.

Of deze content oorspronkelijk bedoeld was voor de huidige versie van Final Fantasy XV en dat Square Enix op het laatste moment besloot dit te schrappen, of dat deze locaties onderdeel uit maken van nog te verschijnen DLC is op dit moment niet duidelijk.