Glitch laat Switch automatisch screenshots maken

Glitch laat Switch automatisch screenshots maken

Kort na de release van Minecraft voor de Nintendo Switch blijkt de console nu vanzelf screenshots te maken. Hoe dit komt is een mysterie, maar Minecraft wordt verdacht als de boosdoener. Dit blijkt uit klachten op verschillende fora en Reddit.

Minecraft is sinds afgelopen weekend bespeelbaar op de Nintendo Switch. Kort hierna kwamen verschillende klachten binnen. De console maakt nu automatische screenshots tijdens het spelen van Minecraft. Het probleem blijkt niet bij een enkeling voor te komen, aangezien bericht hiervan op verschillen fora terecht is gekomen, zoals Reddit en het supportforum van Nintendo.

De nieuwe glitch is niet beperkt tot alleen Minecraft. Wanneer Minecraft op de achtergrond draait terwijl je een ander spel aan het spelen bent, worden ook hier ongewenste screenshots genomen. De enige oplossing die tot nu toe bekend is, is het volledig opnieuw opstarten van de console. Deze oplossing werkt echter alleen tot Minecraft weer opgestart wordt.

Waardoor deze glitch wordt veroorzaakt, is nog een mysterie. Nintendo en de ontwikkelaars van Minecraft hebben hier nog geen statement over geuit.