Gigantic gaat uitgegeven worden door Perfect World

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Gigantic gaat uitgegeven worden door Perfect World

Motiga heeft met Gigantic al een aantal tegenvallers achter de rug. De MOBA is al meerdere keren uitgesteld en door de uitstel werden er banen geschrapt bij de ontwikkelaar. Gelukkig is er nu goed nieuws, want Gigantic heeft een nieuwe uitgever in de vorm van Perfect World Entertainment.

In 2014 werd Gigantic onthuld als een free-to-play game en is sindsdien een aantal keren uitgesteld. De MOBA, waarin twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen om elkaars enorme Guardian te slopen, staat nu op de planning voor dit jaar en met het vinden van een uitgever lijkt dat nu steeds meer zekerheid te worden. Er verandert wel wat nu ze een deal hebben gesloten met Perfect World, want de game is niet meer exclusief voor Windows 10-gebruikers en de Xbox One. Ook gamers in het bezit van een pc waar Windows 7 of Windows 8 nog op draait, kunnen Gigantic binnenkort dus spelen.

Perfect World Entertainment heeft in het verleden games als Neverwinter en Star Wars Online uitgegeven en richt zich vooral op free-to-play games op de pc. Met deze samenwerking kan Motiga “de game afmaken zoals ze het voor ogen hebben”, aldus oprichter Chris Chung. Om de samenwerking te vieren is bovenstaande trailer uitgebracht waarin je meer kunt zien van de kleurrijke wereld van Gigantic.