Gewiste P.T.-bestanden kunnen teruggevonden worden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gewiste P.T.-bestanden kunnen teruggevonden worden

Heb je spijt dat je P.T. hebt gewist nadat de demo niet meer te downloaden was via het PlayStation Network? Er is een manier om de bestanden terug te krijgen. De wijze is alleen niet zonder risico’s.

De demo genaamd P.T. was voor veel horror-fans een aangename verrassing. Niet alleen was de demo zelf beangstigend en verontrustend, het bleek op het einde ook nog eens de inleiding te vormen voor een nieuwe Silent Hill-game. De demo is inmiddels niet meer te downloaden, waardoor veel mensen de demo hebben misgelopen. Nog sneuer is het voor de mensen die de demo hadden, maar die (per ongeluk) hebben gewist. Website Gamexeon lijkt voor die laatste groep mensen een oplossing te hebben gevonden. Op de website is te lezen hoe het via de pc-app Squid mogelijk is om de demobestanden terug te vinden.

De website levert instructies en een video met uitleg, maar of je het wil doen is volledig aan jou. Waarom je het niet zou willen doen is simpel: het is een niet gedoogde manier van Sony. Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze van PlayStation Network zijn verbannen, of zelfs erger, dat hun PlayStation 4 is gebricked door het toepassen van deze techniek. Wees dus voorbereid op de risico’s mocht je het willen ondernemen.