Geruchten Knights of the Old Republic-reboot doen de ronde

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Geruchten Knights of the Old Republic-reboot doen de ronde

De BioWare-studio in Austin zou volgens geruchten op het moment werken aan een nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic-game. Dit kregen we te horen van Liam Robertson tijdens een van zijn podcasts die alleen toegankelijk is voor betalende leden.

Waar Robertson het nieuws vandaan heeft, blijft onbekend. Hij heeft echter wel een reputatie voor het uitbrengen van gelijksoortig nieuws dat uiteindelijk klopt. Volgens hem is BioWare Austin bezig met het klussen aan een “soort van herleving van Knights of the Old Republic.”

Uiteindelijk lijkt het toch geen reboot te zijn, maar zo begon het volgens Robertson wel. “Nu is het van dit ontwerp veranderd naar een ding op zich,” vertelde hij. “We zullen zien wat het uiteindelijk wordt, maar ze zijn het op dit moment aan het ontwerpen.”

Robertson gelooft niet dat een derde Knights of the Old Republic-game wordt. Naar eigen zeggen denkt hij dat het een nieuw begin wordt voor de franchise en dat het “de lore van het nieuwe Star Wars-universum gaat omarmen.” Mogelijk distantieert BioWare zich zo van het verhaal van de huidige games.

Verder bewijs van dat er iets gaande is, komt in de vorm van een wat oudere tweet van Drew Karpyshyn. Karpyshyn was een schrijver voor de eerste Knights of the Old Republic en begon in 2015 opnieuw voor te BioWare werken. Hoewel hij verder niets weggeeft, staat het in ieder geval vast dat hij ergens aan werkt.