Gerucht: YouTube wil Twitch kopen voor $1 miljard

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: YouTube wil Twitch kopen voor $1 miljard

YouTube zou Twitch, de online dienst waarmee gamers gameplaybeelden kunnen streamen, op willen kopen voor 1 miljard dollar. Dit melden verschillende bronnen tegenover Variety. Volgens de bronnen zouden de gesprekken al vergevorderd zijn en zou een aankondiging niet lang op zich laten wachten.

Details zijn momenteel nog schaars, maar volgens de bronnen zou het niet lang meer duren voordat er een aankondiging zal komen over de deal tussen beide partijen. De Wall Street Journal claimt echter dat gesprekken pas in een vroeg stadium zijn en dat een deal nog niet vanzelfsprekend is. Mocht er een deal komen, dan krijgt Google een van de drukst bezochte sites in handen.

Een overname van Twitch zou niet een heel vreemde stap zijn voor Google. Ondanks dat YouTube de koning van de webvideo’s is, heeft het toch een beetje de boot gemist wat betreft live streaming. Twitch daarentegen werd opgericht in 2011 en is sindsdien de plek om je beeldmateriaal te streamen, met integratie op alle grote platformen.

Zowel Twitch als Google willen op dit moment nog geen reactie geven. Zodra we meer weten, lees je dat natuurlijk hier, op Pixel Vault.