Gerucht: Xbox Entertainment Studios in gesprek met Warner Bros.

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Xbox Entertainment Studios in gesprek met Warner Bros.

Xbox Entertainment Studios, de entertainment tak van Microsoft origineel gericht op het produceren van televisieshows, zou in gesprek zijn met onder andere Warner Bros. Dit meldt The Hollywood Reporter vandaag. In juli leek het doek te vallen voor de studio door een reorganisatie bij Microsoft.

Vorige maand maakte Microsoft een grote reorganisatie bekend, waarbij ook de Xbox Entertainment Studios opgeheven zouden worden. Als gevolg daarvan zouden alle producties die op de planning stonden per direct worden stopgezet. Alleen lopende projecten als de door Ridley Scott geproduceerde Halo-serie zouden worden afgemaakt. Met de gesprekken zou Microsoft alsnog nieuw leven willen blazen in de studio, al is het onder de vleugels van een ander bedrijf.

Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zouden de gesprekken tussen de Xbox Entertainment Studios en Warner Bros. nog vroegtijdig zijn en op dit moment ‘niet heel hoopvol’. Volgens de bronnen zou het voorstel van Microsoft zijn geweest om de Xbox Entertainment Studios samen te voegen met het bekende Machinima, dat eerder al onder andere Halo 4: Forward Until Dawn produceerde.

Het is dus nog maar de vraag of de gesprekken echt ergens tot zullen leiden, of dat het echt is afgelopen voor de Xbox Entertainment Studios. Zodra er meer informatie bekend komt, lees je dat natuurlijk hier.