Gerucht: Volgende Battlefield-game alleen cosmetische microtransacties

Gerucht: Volgende Battlefield-game alleen cosmetische microtransacties

Dat Battlefront 2 bij veel gamers niet in de smaak viel afgelopen jaar was vooral te danken aan de microtransacties in de game. Dice lijkt van haar fouten te leren, want volgens geruchten heeft de aankomende Battlefield-game enkel cosmetische microtransacties in de game zitten.

Bronnen dichtbij de ontwikkeling van de nieuwe Battlefield-game hebben volgens Kotaku details over de de game vrijgegeven. Volgens de bron heeft de ontwikkelaar geleerd van Star Wars Battlefront 2 en wil het niet dezelfde fouten maken. Om deze reden komen er in de volgende Battlefield nog wel loot boxes, maar diens inhoud hebben geen invloed op de gameplay.

“No one’s gonna do any pay-to-win stuff anymore. We didn’t take any of the loot box controversy lightly.”

De vorige Battlefield had een vergelijkbaar systeem: spelers verdienden tijdens het spelen loot boxes waarmee ze nieuwe skins kregen voor wapens en voertuigen. Deze loot boxes waren middels microtransacties ook te koop, maar hadden dus geen invloed op de gameplay van de game.

Het aankomende deel in de Battlefield-serie is de afgelopen dagen al vaker het onderwerp geweest van geruchten. Volgens bronnen gaat de game terug naar de Tweede Wereldoorlog, net zoals concurrent Call of Duty afgelopen jaar deed. De meest recente Battlefield-game dateert uit 2016 en stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog.