Gerucht: Vivendi gaat door met ‘vijandige overname’ van Gameloft

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Vivendi gaat door met ‘vijandige overname’ van Gameloft

Bloomberg meldt dat Vivendi de steun van Gamelofts grootaandeelhouders heeft verkregen, waardoor het een overname door kan zetten. Dit nieuws volgt op het nieuws van vorige week dat een aantal van de grootste financiers van Gameloft zich schaart achter het ‘vijandige bod’ van Vivendi.

Vivendi heeft al een tijdje een gedeelte van de aandelen in Gameloft in handen, zo’n 30 procent. In februari heeft de multimedia gigant al een aanbod gedaan voor een meerderheidsaandeel, zoals verplicht is volgens de Franse wet. De eigenaren van de studio, de Franse familie Guillemot, hebben dit bod echter afgewezen. Dit zou namelijk de weg vrijmaken voor een overname van Ubisoft door Vivendi.

Nu Ubisoft echter geen interesse lijkt te hebben, kan Vivendi proberen aandeelhouders over te halen om het bod alsnog te steunen en hun aandelen aan Vivendi te verkopen. Op deze manier zou de gigant een ‘vijandige overname’ kunnen doen wanneer het een meerderheid in aandelen in handen krijgt. De Guillemot-familie daarentegen probeert nu hulp van buitenaf te krijgen door steun te zoeken bij partijen die een mogelijke overname van Gameloft, en in de toekomst mogelijk Ubisoft, af kunnen wenden.