Gerucht: Vier nieuwe Star Trek-series op komst

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gerucht: Vier nieuwe Star Trek-series op komst

Vorig jaar kregen we na een lange stilte eindelijk weer eens een nieuwe Star Trek-serie in de vorm van Star Trek: Discovery. Discovery is inmiddels verlengd voor een tweede seizoen, maar volgens de geruchten is er nog meer op komst voor de franchise. CBS zou namelijk werken aan vier nieuwe projecten, waaronder een serie over de ultieme Star Trek bad guy Khan Noonien Singh.

De geruchten over nieuwe series ontstonden nadat bekend werd dat Alex Kurtzman een vijfjarig contract tekende bij CBS. Eerder werd al bekend dat Kurtzman de nieuwe showrunner van Discovery zou worden. In zijn nieuwe contract zou echter eveneens staan dat hij verantwoordelijk is voor het uitbreiden van de Star Trek-franchise middels het ontwikkelen van nieuwe series.

Een van die series zou in ieder geval draaien om het verhaal van Khan Noonien Singh. Deze bekende bad guy werd geïntroduceerd in de Star Trek-aflevering Space Seed, maar werd vooral bekend door zijn rol in Star Trek II: Wrath of Khan. Een tweede serie speelt zich volgens de geruchten af op Starfleet Academy en wordt geschreven door Stephanie Savage en Josh Schwartz, bekend van de Runaways-serie.

Over de andere twee series is nog minder bekend. Een van de twee zou in ieder geval een animated serie worden, maar over het plot daarvan is nog weinig tot niets bekend. De laatste serie is nog helemaal in nevelen gehuld, maar zou mogelijk draaien om een terugkeer van Jean-Luc Picard, inclusief een terugkeer van Patrick Stewart in zijn iconische rol.