Gerucht: Valve werkt aan eigen VR-headset

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Gerucht: Valve werkt aan eigen VR-headset

Als we afbeeldingenwebsite Imgur en UploadVR mogen geloven, werkt Valve momenteel aan zijn eigen VR-headset. Als dit gerucht waar is, dan zullen gebruikers binnenkort VR-games van Steam kunnen spelen met een andere VR-bril. Verder zal Valve dan niet meer afhankelijk zijn van de HTC Vive om VR-titels aan te bieden op Steam. 

Volgens de geruchten zal deze VR-headset de naam Valve HMD krijgen en zal deze vergelijkbaar zijn met de Vive Pro. Zo heeft de VR-bril een gezichtsveld van 135° graden en een resolutie van 2880 x 1600 pixels. Verder zou dit apparaat gebundeld verkocht kunnen worden met de eerder aangekondigde Knuckles EV3-controller. Deze bundel zou ook een VR-versie van Half-Life kunnen bevatten. Dat laatste is, net zoals de headset, ook een gerucht. Deze Half-Life-game is naar alle waarschijnlijkheid een prequel en dus niet het langverwachte Half-Life 3.

Als dit gerucht waar blijkt te zijn, zal Valve naar alle waarschijnlijkheid niet meer hoeven rekenen op de HTC Vive om hun VR-titels op Steam aan te bieden. Valve en HTC werken sinds 2016 samen om de Vive en later ook de Vive Pro compatibel te maken met games op het bekende platform. Of deze VR-headset een tactische keuze is, is op dit moment onbekend. Het bedrijf heeft verder nog niet officieel bevestigd of dit VR-apparaat er ook daadwerkelijk zal komen.