Gerucht: Twee nieuwe Xbox One-modellen in twee jaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Twee nieuwe Xbox One-modellen in twee jaar

Met de E3 in aantocht draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Als we nieuwe geruchten mogen geloven, komt Microsoft binnen twee jaar met twee nieuwe modellen van de Xbox One. De eerste, een compactere versie van de console, zou dit jaar al moeten komen.

De geruchten komen bij Kotaku vandaan, die zich op hun beurt weer baseren op drie verschillende bronnen. Dit jaar zou volgens de geruchten een kleinere versie van de Xbox One moeten verschijnen. Deze zou daarnaast een harde schijf van twee terabyte krijgen. Daarbij zijn de verwachtingen dat de compactere versie tijdens de E3 zal worden aangekondigd.

Voor 2017 zou er een tweede model op de planning staan met de codenaam Scorpio. Deze console zou een krachtigere grafische processor, GPU, krijgen, iets dat in lijn ligt met verschillende eerdere geruchten. Volgens de bronnen zou de console dan ook krachtig genoeg zijn om de Oculus Rift te ondersteunen. Microsoft zou dan ook partners willen worden met Oculus om de headset op de console werkend te krijgen. Beide partijen willen hier echter niets over kwijt.

Daarnaast zouden bronnen tegenover Kotaku hebben verteld dat Microsoft van plan is om naar een iteratieve aanpak over te stappen, niet geheel onvergelijkbaar met wat Apple doet met de producten. In plaats van dat er iedere vijf tot zeven jaar een compleet nieuwe console op de markt komt, zouden er tussentijds hardware-updates komen. Hierdoor zouden games een langere levensduur krijgen, terwijl consoles sneller worden doorontwikkeld.

Momenteel blijft het echter bij geruchten. Zodra we meer weten, voor of tijdens de E3, dan lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault.